Despre mine

M-am născut într-o familie cu cinci profesori, ceea ce a făcut ca educația” să fie parte importantă din viața mea, încă de mic copil.

Am crescut astfel, stând în bănci alături de elevii de liceu ai bunicii mele, profesoară de limba română, savurând fiecare cuvânt ce ieșea din glasul ei blând. Visul de a ajunge într-o zi ‘’profesoară’’, ca bunica mea, s-a sădit, încet-încet, în inima mea.

Astfel că, deși am urmat o carieră de peste 10 ani în corporații, în departamentul de Resurse Umane (Training, Recrutare, HR Business Partner), am continuat, în paralel, să fac pași mici în direcția visului meu, facilitând diverse experiențe educaționale, din roluri de:

trainer de programe de dezvoltare pentru elevi de liceu

– voluntar în proiecte de lucru cu copii cu deficiențe de auz și vorbire

profesor de dans la școala de dans proprie.

Nașterea primului meu copil, David, a venit cu multe gânduri și întrebări:care sunt nevoile reale ale copilului meu?”, ”cum îl pot susține în procesul lui de dezvoltare?”, ”cum îi pot crea un mediu sigur, în care el să exploreze în ritmul său natural’?’, ’cum este bine să reacționez la anumite comportamente ale sale?’’  și multe altele.

Răspunsurile le-am găsit abia atunci când am început sa studiez intens despre educația Montessori. Mi s-a deschis în față o poartă către o nouă și fascinantă lume. O lume cu respect pentru unicitatea fiecărui copil, cu iubire pentru tot ce ne înconjoară, cu acceptare pentru greșeli, cu libertate de a alege…. o lume cu infinite posibilități!

Nu voi uita niciodată momentul în care mi-a devenit extrem de clar, că Montessori este drumul meu în viață. Așa ca am decis să renunț la corporații și să merg să lucrez cu copiii, într-o grădiniță Montessori.

Nașterea Emei, cel de-al doilea copil, a venit cu mult mai multă liniște și acceptare, cu mai puțină presiune pe mine și mai puține așteptări de la ea. Am realizat că pot face lucrurile mult mai ușor și natural în privința educației ei și astfel, dintr-o dată,  mi-a surâs o idee: Cum ar fi dacă aș da mai departe din experiența mea, către alți părinți, care se confruntă poate cu aceleași gânduri și întrebări cu care m-am confruntat și eu? Dar cum ar fi dacă și eu, la rândul meu, aș învăța din experiența fiecărei familii cu care aș lucra?”

Pentru că eu cred foarte mult în a da și a primi ”valoare”. Dacă eu am un măr și ți-l dau ție, iar tu ai un măr și mi-l dai mie, la final, avem fiecare câte un măr. Însă dacă eu am o informație și ți-o dau ție, iar tu ai o informație și mi-o dai mie, la final, amândoi suntem mai ‘’bogați’’, pentru că avem câte două informații fiecare.

Așa că iată-mă astăzi împlinindu-mi visul. Ce mai contează că nu mă numesc ‘’profesor’’ așa cum visam în copilărie :), ci ‘’educator Montessori’’ sau ‘’consultant pentru părinți’’, atâta timp cât mi-am găsit misiunea în aceasta viață? 

Misiunea mea este să ajut părinții:

*să ASCULTE limbajul magic al copiilor lor,

*să VADĂ nevoile lor reale și

*să SIMTĂ că sunt cei mai buni ‘’ghizi’’ în procesul natural de dezvoltare al acestora.